VÅR HISTORIA

Blomhuset etablerades 1963 av Robert och Barbro Nilsson. Till en början var det tänkt som ett lager för de två butiker som de hade,Traungs eftr som var en frukt - och grönsakshandel och Tvåans Frukt som var en konfektyraffär. Barbro som då hade små barn och bodde i huset bakom butiken skulle sköta lagret samt ta emot eventuella kunder som kom till butiken. Men kundtillströmningen var större än man trott och det visade sig snabbt att Blomhuset var en bra affär.

Åsa Karlsson som är dotter till Barbro och Robert utbildade sig till florist i Norrköping och började jobba direkt efter avslutat utbildning. Åsa och hennes man Lennart Karlsson tog över verksamheten 1984 och numera drivs butiken av Niclas Karlsson som är deras äldste son och är tredje generationens blomsterhandlare.

Blomhuset har tagit steget att vara med i Sveriges modernaste blomsterfackhandelskedja
 Interflora.
Blomhuset står för Kvalitet, Service, Yrkeskunnande.

VI SOM JOBBAR PÅ BLOMHUSET


NiCLAS KARLSSON

Butikschef och ägare
Legitimerad florist av Interflora och har gesällbrev. Niclas började sin bana i butiken redan som 5-åring. Han älskade att vara i butiken och fixa, plantera och göra buketter. Efter gymnasiet 1990 började han arbeta på Blomhuset och sedan 2000 är han butikschef.Elaine Gustavsson

Florist
Utbildad florist på Ingvars strand i Malmö. Elaine har arbetat som florist i 16 år och drev Storstugans blommor i Trollhättan i 12 år. Elaine är en kreativ florist och är väldigt duktig på sorgbinderi.


JESSICA ANDERSSON

Florist
Utbildad florist genom Interfloras blomsterkurser. Jessica har lång erfarenhet - hela 24 år i branschen och hon har tidigare drivit Bellis Blommor i Trollhättan i 12 år.

 

 

Sofia Persson

Florist
Nyutbildad florist på Uddevalla floristprogrammet. Sofia är en väldigt hantverksmässig florist.

 


 

MARIE COLLANDER

Florist
Utbildad florist på Munkeröds blomsterskola. Maire har arbetat som florist i 13 år. Hon har drivit Monikas blommor Trollhättan i 8 år. Marie är en riktig stjärna på planteringar.