Om oss

Historia

Blomhuset etablerades 1963 av Robert och Barbro Nilsson. Till en början var det tänkt som ett lager för de 2 butiker som de hade nere i stan. Traungs eftr  som var frukt och grönsaks handel och Tvåans Frukt som var en konfektyr affär. Barbro som då hade små barn och bodde i huset bakom butiken skulle sköta lagret samt att ta ev kunder som kom till butiken. Men kundtillströmningen var större än man trott och det visade sig snabbt att Blomhuset var en bra affär.

Åsa Karlsson som är dotter till Barbro och Robert utbildade sig till florist i Norrköping och började jobba direkt efter avslutat utbildning.

Åsa och hennes man Lennart Karlsson tog över verksamheten 1984.

Numera drivs butiken av Niclas Karlsson som är deras äldste son och är tredje generationens blomsterhandlare.

Blomhuset har tagit steget till att vara med i Sveriges modernaste blomsterfackhandelskedja,
Interflorafresh.

Blomhuset står för Kvalitet, Service, Yrkeskunnande

 

Vi som jobbar på Blomhuset

 

 

 

niclas.JPG-for-web-normal-r.jpg

Niclas Karlsson 

Butikschef och Ägare

Är leg florist av interflora samt har gesällbrev. Niclas började sin bana i butiken redan som 5-åring. Han älskade vara i butiken och greja och plantera och göra buketter. Efter gymnasiet 1990 började han jobba i Blomhuset och sedan 2000 är han butikschef.

 

DSC_0451.JPG-for-web-normal.jpg

Elaine Gustavsson

Utbildad flortist på Ingvars strand i Malmö. Hon har jobbat som florist i 16 år. Har drivit Storstugans blommor i 12 år i Trollhättan. Elaine är en kreativ florist. Hon är väldigt duktig på sorgbinderi. 

 

DSC_0459.JPG-for-web-normal.jpg

Marie Collander

Utbildad florist på Munkeröds blomsterskola. Hon har arbetat som florist i 13 år. Hon har drivit Monikas blommor Trollhättan i 8 år. Marie är en klippa på planteringar.

 

sofia.jpg

Sofia Persson

Nyutbildad florist på Uddevalla floristprogrammet. Sofia är en väldigt duktig florist när det gäller hantverket.

 

Jessica.jpg

Jessica Andersson


Utbildad flortist på interfloras blomsterkurser. Hon har lång erfarenhet, 24 år i branchen. Hon har drivit Bellis Blommor i Trollhättan i 12 år